Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Digitale fotografie Flitsen

Fotograferen en experimenteren met flits is een populaire trend in de fotografie. Vaak zijn beginnende fotografen geneigd alleen te flitsen als er te weinig licht is. Met Digitale fotografie Flitsen komt daar nu verandering in.

Met de theoretische basiskennis over flitslicht en de praktijkvoorbeelden uit dit boek, wordt al snel duidelijk dat de flitser kan worden ingezet om het bestaande licht aan te vullen of zelfs te vervangen. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos en vaak helemaal niet ingewikkeld.

De meest interessante flitstechniek is 'off-camera flash', ook wel 'strobisme' genoemd. Hierbij wordt de flitser los van de camera gebruikt. Maar hoe doe je dat en wat heb je daarbij nodig?

Deze praktische gids helpt je op weg: van de aanschaf van de fliter(s), de juiste instellingen (manueel of TTL), extra accessoires tot flitsopstellingen, en nog veel meer.

Stap voor stap wordt je wegwijs gemaakt in de wereld van off-camera flash en andere geavanceerde flitstechnieken. De combinatie van theorie met aansprekende voorbeeldfoto's - allen van de auteur zelf - maken dit boek een must voor iedere fotograaf, zowel de beginner als de meer gevorderde.

In dit boek

• De fundamentele eigenschappen van licht en flitslicht
• On-camera flash: werken met de flitser op je camera
• Off-camera flash, werken met één of meerdere losse flitsers
• De juiste instellingen op je camera en je flitser
• Praktische cases van situaties met verschillende flitstechnieken
• Geavanceerd materiaal: zendertechnieken, diverse lichtomvormers, softboxen, kleurfilters, multiflitsadapters en klemmen

Over de auteur:

Piet Van den Eynde is freelance fotograaf en auteur. Hij heeft passie voor reisfotografie en het portretteren van mensen in hun eigen omgeving. Hij reisde een jaar lang op de fiets door Azië voor het Portraits of Asia-project. Waneer hij niet op reis is, geeft Piet training in flitsfotografie en fotografische software. Hij onderhoudt een blog over deze thema's.

Digitale fotografie Flitsen - Piet Van den Eynde
Pagina's: 128
Uitgever: Pearson Education
ISBN: 9789043025201

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 21-03-2012
Boeken algemeen