Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Mooie foto-expositie van Prix Pictet

Internationale foto-expositie Growth te zien in TU Eindhoven (Studium Generale)

Voor de derde keer presenteert de Technische Universiteit Eindhoven de internationale fototentoonstelling Prix Pictet. Deze is van 13 maart tot 13 april gratis te zien in de hal van het hoofdgebouw. Dit jaar is het thema Groei (Growth).

De ambivalentie van groei wordt in deze tentoonstelling op uiteenlopende manieren zichtbaar: ongebreidelde hoogbouw in Hong Kong, industriële complexen die verder dan het oog reiken in de VS, albatroskadavers vol plastic afval in verre uithoeken van de wereld.

foto: © Mitch Epstein
Amos Coal Power Plant, Raymond City, West Virginia, American Power, 2004

De Prix Pictet is een internationale hedendaagse fotografiewedstrijd over duurzaamheid. Winnaar van de prijs is dit jaar Mitch Epstein, die in de ogen van de jury met zijn confronterende fotoserie American Power er in slaagt een essentiële boodschap over te brengen aan een mondiaal publiek.

Hij ontving 100.000 Zwitserse Frank en werd uitgenodigd een serie foto’s te maken in een gebied waar de Pictet & Cie een duurzaamheidsproject ondersteunt. Epstein’s werk is uiteraard te zien op deze expositie, tezamen met foto’s van 11 andere internationale fotografen, onder wie Edward Burtynsky en Michael Wolf. Deze foto’s zijn geselecteerd uit honderden inzendingen.

foto: Edward Burtynsky
AMARC #5, Oil, 2006

Kofi Annan is erevoorzitter van de Prix Pictet. In het voorwoord van de catalogus (uitgave TeNeues) van ‘Growth’ schrijft hij: ‘De wereld is de laatste decennia dramatisch veranderd. De verandering zal steeds sneller gaan. Hierdoor worden we geconfronteerd met een enorme uitdaging: hoe kan het leven op aarde verder gaan tegen de achtergrond van het huidige productieniveau, de consumptie en de uitputting van natuurlijke bronnen, terwijl de bevolking groeit?...

De foto’s herinneren regeringen, ondernemingen en ieder individu er aan om de uitdagingen en paradoxen van ons huidige patroon van groei aan te pakken voordat het te laat is.’

Meer info: www.studiumgenerale-eindhoven.nl.

Ingezonden mededeling
| 09-03-2012
lifestyle