Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon EOS 5D Mark III

Canon maakt vandaag bekend dat het EOS-assortiment is uitgebreid met de nieuwe EOS 5D Mark III. De EOS 5D Mark III is vanzelfsprekend de opvolger van de populaire EOS 5D Mark II.

De camera heeft een nieuwe 22,3 Megapixel (MP) volbeeld sensor en fotografeert met een maximale snelheid van 6 beelden per seconde.

Een 61-punts AF-systeem en lichtmeting in 63 zones zorgen voor meer snelheid, flexibiliteit en nauwkeurigheid. De camera beschikt over een aantal kenmerken die werden geïntroduceerd in Canon’s EOS-1D X en die bijdragen aan hogere prestaties, meer flexibiliteit, hogere inzetbaarheid en verbeterde duurzaamheid.

De nieuw ontworpen 22,3 MP volbeeld sensor in de camera zorgt voor een hogere resolutie met nauwkeurige details, zodat een breed scala aan scènes kan worden vastgelegd – van uitgestrekte landschappen tot portretten.

De creatieve mogelijkheden worden verder vergroot door de hogere snelheid bij continu-opnamen. Met de verbeterde 8-kanaals uitlezing is de camera bij een snelheid van 6 bps in staat een serie van 18 RAW opnamen of meer dan 16.000 JPEG’s vast te leggen, zonder dat extra accessoires nodig zijn.

De architectuur van de sensor biedt daarnaast een enorm native ISO-bereik van 100 – 25.600, dat uitbreidbaar is tot 102.400. Dit maakt het mogelijk schone, hoge kwaliteit opnamen te maken, zelfs in omgevingen met uitzonderlijk weinig licht.

De EOS 5D Mark III gebruikt hetzelfde 61-punts wide-area AF-systeem als de EOS-1D X. Dit AF-systeem zorgt voor een zeer hoge gevoeligheid, precisie en snelheid. De instelbare AF-voorinstellingen die in de EOS-1D X werden geïntroduceerd, zijn eveneens beschikbaar en helpen bij het vastleggen van traditioneel moeilijke onderwerpen. Deze instellingen zorgen voor extra betrouwbaarheid in situaties waar de bewegingsrichting van het onderwerp onvoorspelbaar is.

Het iFCL-meetsysteem koppelt een 63-zone Dual-Layer sensor aan elk punt van het AF-systeem. Zowel de scherpstelinformatie afkomstig van het AF-systeem als de kleur- en belichtingssignalen afkomstig van de meetsensor worden geanalyseerd en dit stelt de EOS 5D Mark III in staat om onder meer consistent nauwkeurige huidtinten te produceren.

Een verbeterde versie van de Intelligent Viewfinder die ook in de EOS 7D wordt aangetroffen, biedt naast circa 100% dekking een on-demand rasterweergave die via het ingebouwde, transparante LCD wordt getoond.

Hetzelfde versterkte 8,11 cm (3,2”) Clear View II LCD-scherm als in de EOS-1D X zorgt onder alle omstandigheden voor snelle beeldcomposities en een hoogwaardige weergave.

De EOS 5D Mark III wordt geleverd met de meest geavanceerde versie van Digital Photo Professional (DPP) tot nu toe – Canon’s gratis meegeleverde software voor uiterst snelle en hoogwaardige verwerking van RAW-bestanden. Nieuw in DPP v3.11 is Digital Lens Optimizer – een revolutionaire, nieuwe functie om de beeldresolutie enorm te verbeteren.

Digital Lens Optimizer (DLO) is in staat de prestaties van het objectief nauwkeurig na te bootsen, terwijl een serie complexe wiskundige bewerkingen elk stadium van de reis van het licht via de optische baan simuleren. Met deze informatie kan DLO een aantal typische optische aberraties en verlies aan resolutie corrigeren die worden veroorzaakt door een laagdoorlaatfilter van de camera. Dit door op elke opname een geïnverteerde functie toe te passen, die zorgt dat het beeld nog meer overeenkomt met wat het menselijk oog waarneemt.

Dit resulteert in uitzonderlijk detailrijke opnamen met goed beheerbare bestandsgrootten, zodat fotografen beschikken over maximale beeldkwaliteit en meer flexibiliteit.

De EOS 5D Mark III is beschikbaar vanaf eind maart 2012 en heeft als adviesverkoopprijs € 3.499,00.

Bekijk enkele EOS 5D Mark III testfoto's en filmpjes op de Japanse site van Canon

Redactie
| 02-03-2012
Boeken algemeen