Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Lensbaby Edge 80 Optic

De Lensbaby Edge 80 Optic is de jongste telg uit de creatieve Lensbaby familie en is de nieuwste toevoeging aan het Optic Swap Syste. Een 80mm focus-optic met een egaal scherptevlak van het centrum tot de hoeken.

Net als bij de Lensbaby Sweet 35 heeft de Edge 80 een ingebouwd 12-bladerig instelbaar diafragma. Deze 12 bladen vormen een zo goed als cirkelvormige lensopening wat een zeer fraaie Bokeh tot gevolg heeft.

De Lensbaby Edge 80 levert een gebied met hoge scherpte omgeven door een zachte en mooie onscherpte. De grootte van het scherpe gedeelte wordt bepaald door de gebruikte diafragma-opening en de positie van het scherpe deel is afhankelijk van de mate én richting van de ingestelde tilt.

Dit kan zijn in horizontale, verticale of diagonale richting. Draaien aan de diafragmaring, op de voorkant van de Edge 80 Optic, verandert het diafragma van f/2.8 tot f/22.

De Lensbaby Edge 80 is in de basis een veelzijdige portretlens, maar kan zeker ook met succes gebruikt worden in elke andere situatie die zich leent voor selectieve (on)scherpte. Van food-fotografie tot het geven van een 'miniatuur' uitstraling aan landschappen.

De Lensbaby Edge 80 Optic beschikt bovendien over een speciale macro-functie. Door de Optic iets uit te trekken is het mogelijk om macro opnamen vanaf 40 cm van het onderwerp te maken.

De Lensbaby Edge 80 Opticis momenteel verkrijgbaar bij de Lensbaby verkoopadressen in Nederland. De advies verkoopprijs incl. BTW bedraagt € 289,95.

Ingezonden mededeling
| 14-02-2012
Boeken algemeen