Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

Canon heeft een nieuwe versie van de zeer populaire EF 24-70mm f/2.8L USM laten zien.

Nieuw aan deze Canon EF 24-70 mm zijn de twee ultra-low dispersion elementen en een super low-dispersion asferisch element die mogelijke chromatische aberraties verminderen en de scherpte en het contrast moeten verhogen. Bovendien zijn geometrische vertekeningen verminderd, vooral wanneer er met brandpuntsafstand 70 mm wordt gewerkt. Het objectief heeft negen ronde diafragma lamellen voor een mooie onscherpte.

Ook nieuw is de draaddiameter van de filters van 82 mm ten opzichte van 77 mm van de vorige versie, eveneens bedoeld om beeldfouten te verminderen.

Het nieuwe objectief is voorzien van een ultrasone motor die het autofocus systeem verbetert in snelheid en nauwkeurigheid. Handmatig scherpstellen blijft mogelijk, zelfs als we schieten met autofocus.

Het vorige objectief was al robuust van uitvoering maar Canon heeft de lat nog hoger gelegd met een weer betere afdichting wat hem nog meer bestand maakt tegen water en stof. Er is ook een zoom-lock hendel om het objectief te beschermen tijdens het vervoer.

De Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM zal vanaf april in de verkoop gaan voor een prijs van ongeveer 2500 euro.

Redactie
| 10-02-2012
lifestyle