Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Sigma SD1 wordt Sigma SD1 Merrill

Sigma's nieuwe CEO Kazuto Yamaki heeft aangekondigd dat de Sigma SD1 voortaan de SD1 Merrill zal heten ter ere van Richard D. Merrill (1949-2008), grondlegger van de Foveon X3 sensor.

De SD1 Merrill, een 46 megapixel (4800×3200×3 lagen) Foveon X3 sensor digitale SLR camera is precies hetzelfde als de Sigma SD1 en krijgt behalve een nieuwe naam een aanzienlijke prijsreductie. De camera die nu voor gemiddeld 6900 euro te koop is zal vanaf volgende maand onder de naam Sigma SD1 Merrill te koop zijn voor zo'n 2300 euro.

Kazuto Yamaki heeft in een open brief enigszins verontschuldigend aan zijn loyale klanten en bestaande eigenaars van de SD1 verantwoording gegeven voor deze actie.

In juni 2011 kwam Sigma met de SD1 die vooral interessant was voor fotografen die op zoek waren naar hoge resolutie beelden met de goede eigenschappen van de X3 Foveon sensor.

De camera heeft een stevige body van magnesiumlegering die samen met de knoppen en overige onderdelen die afgedicht zijn met O-ringen, meer duurzaamheid garanderen en de camera tegen stof en water beschermen.

"Dual TRUE II” en DDR III zorgen voor een snelle verwerking van de beelden zonder daarbij aan kwaliteit te verliezen.

Sigma DP1M and DP2M

Tevens heeft Sigma aangekondigd de DP serie (vaste lens) compactcamera's te upgraden met dezelfde 46-megapixel X3 Foveon beeld sensor als gebruikt in de SD1. De prijzen van deze DP1 Merrill en DP2 Merrill worden pas volgende maand bekend gemaakt.

Redactie
| 08-02-2012
Boeken algemeen