Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Genomineerden Sony World Photography Awards 2012

Vandaag op 2 februari 2012 zijn de namen van de fotografen bekend gemaakt die kans maken op het winnen van de door Sony gesponsorde World Photography Awards (WPA). De editie van dit jaar trok 112.000 professionele en amateurfotografen uit 171 verschillende landen.

foto: © Rob Hornstra, The Netherlands, Finalist, Arts and Culture, courtesy of Sony World Photography Awards 2012

In de professionele wedstrijd zijn er nu veertien categorieën in drie sub-genres: Photojournalism and Documentary (Current Affairs, Contemporary Issues, People, Nature & Wildlife, Arts & Culture en Sport); Commercial (Campaign, Travel en Fashion) en Fine Art (Architecture, Portraiture, Landscape, Still Life en Conceptual).

Bij de amateurwedstrijd zijn er deze keer weer tien categorieën: Architecture, Arts & Culture, Enhanced, Low Light, Nature & Wildlife, Panoramic, People, Smile, Split Second en Travel.

De winnaars per categorie worden op 26 april bekend gemaakt. De professionele finalisten maken uiteindelijk kans op de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year voorgesteld als de Iris D'Or, plus 25.000 dollar en een professionele Sony-camera uitrusting.

De winnende amateur ontvangt 5.000 dollar plus een professionele Sony-camera uitrusting.

In de lijst met genomineerden dit jaar de namen van de Nederlandse professionals Rob Hornstra in de categorie Arts & Culture en Robin Utrecht in de categorie Sport.

De foto's van alle categoriewinnaars zullen te zien zijn in de winnaarstentoonstelling als onderdeel van een groot fotografiefestival World Photo London in Somerset House in Londen.

foto: © Robin Utrecht, The Netherlands, Shortlisted, Sport, courtesy of Sony World Photography Awards 2011.

Tijdens het festival (van 27 april tot 20 mei 2012) zijn er ook workshops, portfolio reviews en symposiums.

Juryleden van de 2012 award en andere internationale experts zullen de festiviteiten leiding geven.

Meer info: www.worldphoto.org.

Redactie
| 02-02-2012
Boeken algemeen