Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Eastman Kodak vraagt uitstel van betaling aan

Het is al een tijdje bekend dat het Amerikaanse fotoconcern Eastman Kodak in zwaar weer verkeerd. Omdat men niet meer in staat is de schuldeisers te betalen is er nu uitstel van betaling aangevraagd.

Na 131 jaar lijkt het doek gevallen voor een van de grootste bedrijven en ooit marktleider op het gebied van fotografie. In november meldde Kodak over het derde kwartaal van 2010 een verlies van 222 miljoen dollar, het negende negatieve kwartaalresultaat in drie jaar tijd.

Kodak probeert door de verkoop van zijn elfhonderd patenten met betrekking tot digitale fotografie een faillissement af te wenden, ook zijn ze een patentenstrijd begonnen tegen Apple en Research in Motion over een door Kodak gepatenteerde techniek over het digitaal tonen van foto's. Met de opbrengst zou Kodak een grote reorganisatie willen doorvoeren om het bedrijf te redden.

Omdat de waarde per aandeel onder de 1 US dollar is gekomen, zal het bedrijf snel de koers moeten verbeteren voor de notering zal komen te vervallen. Het is zeer de vraag of Kodak hiertoe in staat is.

Lees ook het artikel: George Eastman: oprichter van Kodak.

Redactie
| 20-01-2012
Boeken algemeen