Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Film: I'm not a f**king princess

Bestel nu een ProPas jaarabonnement en ontvang 2 kaarten gratis thuis*

I'm not a f**king princess is een dapper en meeslepend filmdebuut van actrice en regisseur Eva Ionesco met o.a. steractrice Isabelle Huppert. Ionesco baseerde het scenario van de film op ervaringen uit haar eigen jeugd en de relatie met haar moeder, de beroemde (erotische) kunstfotografe Irina Ionesco.

Hannah (Isabelle Huppert) en Violetta (Anamaria Vartolomei) vormen een buitengewoon paar: een onbereikbare moeder en een meisje hunkerend naar moederliefde, een grillige artieste en een model tegen wil en dank. Wanneer Hannah haar dochter vraagt voor haar te poseren, verandert het leven drastisch voor Violetta. Van een onschuldig meisje verandert ze in de muze van de Parijse kunstscène.

Wanneer is iets kunst? Hoe ver kan je gaan met kunst? Hoe ver kan je gaan als moeder? I'm not a f**king princess ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes 2011.

Eva Ionesco is de dochter van de Franse controversiële fotografe Irina Ionesco. In de jaren 70 kreeg Irina's werk wereldwijde bekendheid; haar foto’s waren te zien in kunst- en modetijdschriften, boeken en tentoonstellingen in Europa en Azië. Het meest bekend zijn de foto’s die zij maakte van haar dochter Eva.

Deze foto’s, waar een jonge Eva in dezelfde artistiek erotische poses wordt afgebeeld als Irina’s oudere modellen, leidden tot grote controverse binnen en buiten de Parijse kunstwereld.

In 1976 zorgde Irina voor nog meer opschudding door haar dochter te laten poseren voor de Playboy en later voor de Spaanse Penthouse; Eva was toen nog maar 11 jaar oud. Irina verloor in 1977 haar ouderlijk gezag over Eva.

Op dit moment is Eva nog steeds met haar moeder in een proces verwikkeld en communiceren ze slechts via hun advocaten. Eva wil de publicatie van de foto’s tegenhouden, maar haar moeder weigert hier aan mee te werken.

Eva Ionesco begon haar acteercarrière op 11-jarige leeftijd in The Tenant, een film van Roman Polanski. Als student werd ze toegelaten tot de prestigieuze Dramaschool van Nanterre. In 2007 nam ze voor het eerst plaats achter de camera en maakte de korte film La loi de la foret. Haar werk als fotografe werd op verscheidene exposities en in modetijdschriften vertoond. I'm not a f**king princess is haar eerste speelfilm.

Meer info op www.cinemien.nl.

Ingezonden mededeling
| 13-01-2012
lifestyle