Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nominaties Zilveren Camera 2011 bekend

Bijna 4000 foto's zijn ingezonden om in aanmerking te komen voor de prestigieuze Zilveren Camera 2011 die op zondag 22 januari vanaf 16.00 uur wordt uitgereikt in het Fotomuseum Den Haag.

De foto's zijn afkomstig van 447 inzenders die meedingen naar de prijs voor dé persfoto van het jaar. Er werden dit jaar 2714 enkele foto's ingezonden en 900 series, met name de aantallen series zijn de afgelopen jaren gestegen..

Onder de 42 nominaties in de acht verschillende categorieën zien we genomineerden uit eerdere edities terug, zoals Pim Ras, Raymond Rutting en Joost van den Broek.

De tentoonstelling met de genomineerde en winnende foto's in de verschillende categorieën is te zien van 22 januari t/m 27 februari in het Fotomuseum Den Haag.

foto: © Koen van Weel
Zilveren Camera 2011

Een van de genomineerde foto's van reportagefotograaf Koen van Weel voor de categorie Binnenlands nieuws: Asielzoeker Manuel Mauro uit Angola is uitgeprocedeerd en moet het land uit. Het verzet hiertegen gaat gepaard met debat en emotie, zoals op het Plein in Den Haag op 1 november.

De Zilveren Camera organiseert op zondag 22 januari 2012, voorafgaand aan de jaarlijkse prijsuitreiking in het Fotomuseum Den Haag, een seminar over het gebruik van multimedia door fotojournalisten. Het seminar vindt plaats in het Gemeentemuseum Den Haag, van 13.30 tot 15.30 uur. De belangrijkste spreker is Peter Rudge, sinds een jaar uitvoerend producent bij Duckrabbit, het Britse bedrijf dat sinds 2008 naam heeft gemaakt met een groot aantal 'photofilms' en altijd klaar staat voor discussies over journalistieke inhoud en ethiek.

De Zilveren Camera is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van fotojournalisten (NVF). De eerste Zilveren Camera is uitgereikt in 1949.

Kijk voor meer genomineerden per categorie op www.zilverencamera.nl.

Redactie
| 12-01-2012
Boeken algemeen