Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Noorderlicht Fotomanifestatie in 2012

De Friese editie van de jaarlijkse Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie heeft in 2012 Museum Belvédère in Oranjewoud als hoofdlokatie. Van 2 september tot en met 7 oktober brengt Noorderlicht hoogwaardige fotografie van over de hele wereld naar het zuidoosten van Friesland.

Naast Belvédère zal Noorderlicht neerstrijken in Museum Willem van Haren in Heerenveen en Museum Dr8888 in Drachten. Het Friese landschap is inspiratie en decor tegelijk: rondom Museum Belvédère en in het waterrijke natuurgebied de Rottige Meenthe komt een volwaardige buitenexpositie.

Museum Belvédère

In 2012 dus geen Noorderlicht in het Fries Museum in Leeuwarden. Dit vanwege de verhuizing naar het nieuwe onderkomen van het museum in 2012.

Belvédère toont normaliter twintigste eeuwse en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland met het accent op schilderkunst die een relatie aangaat met de omliggende landschappelijke sfeer. Het thema en de vormgeving van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2012 zal hier op aansluiten.

Ingezonden mededeling
| 19-12-2011
lifestyle