Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Museon Wildlife Photo Community 2011-2012

Op de zondagen 15 januari en 19 februari 2012 organiseert het Museon in Den Haag traditiegetrouw bijeenkomsten waar natuurfotografie door het publiek centraal staat. Fotografieliefhebbers kunnen hun eigen natuurfoto’s aan het kritisch oordeel van een vakkundig panel onderwerpen.

Natuurfotograaf Peter Muller bespreekt, samen met Museonconservator en bioloog Arno van Berge Henegouwen, een keuze van 50 beelden uit de ingezonden foto’s. Vervolgens kiest een panel hier de beste foto uit, waarvan de maker voor een jaar de titel ‘Museon Wildlife Photo Community Winner’ krijgt.

Dit jaar bestaat het panel naast Muller en Van Berge Henegouwen uit de volgende professionele natuurfotografen die bovendien na de pauze het publiek hun werk tonen:

foto: © Marsel van Oosten, prijswinnaar in Wildlife Photographer of the Year
Moonlight over Aloba, (Nikon D3S + 24–70mm f2.8 lens; 15 sec at f2.8; ISO 2500; Markins ballhead; Gitzo tripod; cable release)

15 januari 2012
Marsel van Oosten (dit jaar prijswinnaar in Wildlife Photographer of the Year) en National Geographic fotograaf Bernd Ritschel.

19 februari 2012
Andrew George (tevens dit jaar prijswinnaar in Wildlife Photographer of the Year) en National Geographic fotograaf Gabriella Staebler.

De zondagmiddagen worden afgerond met een korte impressie van het werk van Peter Muller.

Moonlight over Aloba:
Reizen naar dit gebied is lastig vanwege de politieke onrust en snelwegpiraterij, maar Marsel reed drie dagen lang door Tsjaad om er te komen. Hij fotografeerde de rotsark ’s nachts om 'een gevoel van ontzag en verwondering teweeg te brengen', met voldoende maanlicht voor belichting maar ook weer niet teveel waardoor de sterren onzichtbaar zouden worden. 'Door het maanlicht en de sterren,' vertelt Marsel, 'zag de plek er bijna bovenaards uit'.

Voor de bijeenkomst van 15 januari a.s. is het nog mogelijk tot 8 januari 2012 fotowerk in te sturen, voor de bijeenkomst van 19 februari kan worden ingezonden tot en met 12 februari 2012.

Ingezonden mededeling
| 13-12-2011
Boeken algemeen