Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Foto-expositie Empty Your Pocket

Het niet gesigneerde bankpasje van Ahmed Aboutaleb, het notitieboekje van Joop van den Ende, de sleutelbos van Hugo Borst, creditkaartgegevens van Ronald Plasterk, twitterberichten van Benjamin Herman, Het penisvisje uit de broekzak van Redmond O’Hanlon en de nietszeggende broekzak van Matthijs van Nieuwkerk Allemaal (en nog veel meer) op groot formaat te zien bij de expositie Empty Your Pocket in de tentoonstelling in de Centrale Bibliotheek.

Voor het project Empty Your Pocket, vroeg fotograaf George Maas ca. 300 mannen uit alle lagen van de samenleving, bekend en onbekend, willekeurig en zonder vooraf gemaakt afspraak, hun broekzakken voor hem te legen.

Niet voor controle, maar als pure nieuwsgierigheid. Het resultaat: een selectie van ruim driehonderd foto’s aangevuld met verrassende (soms) onthullende verhalen over de voorwerpen die de mannen voor Maas uit hun broekzak haalden. Ze geven elk voor zich een kort persoonlijk inzicht over wat mannen in het begin van de 21e eeuw denken nodig te hebben, om in hun dagelijks leven te functioneren.

Net als kleding zegt de inhoud van je broekzak iets over je zelf. Hij leegde onder andere de zakken van Raymond van de Klundert, Erwin Olaf, Redmond O’Hanlon, Herman Koch, Peter R. de Vries, Nout Wellink, Bernard Welten, Reinout Oerlemans, Robbert Dijkgraaf, Ronald Plasterk, Dikke Dennis, Jan Dulles, Matthijs van Nieuwkerk en vele anderen. De tentoonstelling was al eerder dit jaar te zien in Amsterdam.

In het vorig jaar verschenen boek Empty Your Pocket completeert Aaf Brandt Corstius het geheel met haar vrouwelijke visie op de inhoud van deze mannelijke broekzakken. Een boek in een handzaam formaat passend voor in een broekzak!

Empty Your Pocket - 10 t/m 29 januari 2012
Plaats Centrale Bibliotheek, hal begane grond
Bibliotheek Rotterdam
Hoogstraat 110
3011 PV ROTTERDAM

Ingezonden mededeling
| 02-12-2011
lifestyle