Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Foam haalt bezoekersrecord in jubileumjaar

Foam heeft ruim een maand voor het einde van het kalenderjaar al haar eigen bezoekersrecord uit 2009 gebroken. Inmiddels bezochten dit jaar ruim 195.000 geïnteresseerden het museum. Momenteel viert Foam haar tienjarig bestaan met The Future of the Photography Museum, het sluitstuk van het jubileumjaar.

Voor deze tentoonstelling onderzochten gastcuratoren Lauren Cornell (New Museum New York), Jefferson Hack (Dazed&Confused, Londen), Erik Kessels (KesselsKramer, Amsterdam) en Alison Nordström (George Eastman House, Rochester) verschillende manieren waarop fotografie in een museum getoond kan worden.

Deze tentoonstelling werd in november al door meer dan 20.000 mensen bezocht en is nog te zien tot en met 7 december.

Het vorige bezoekersrecord werd gehaald in 2009, toen Foam het retrospectief van Richard Avedon tentoonstelde. Dat jaar bezochten maar liefst 193.996 mensen het museum. In 2010 werd Foam door 181.512 fotografieliefhebbers bezocht.

Voor dit jaar staan er nog een drietal bijzondere tentoonstellingen op de agenda: een overzicht van het werk van Joel Sternfeld, één van de pioniers van de kleurenfotografie, het autobiografische werk van conflictfotograaf Stanley Greene en een project van Sara-Lena Maierhofer over meesteroplichter Clark Rockefeller. Al deze tentoonstellingen zijn vanaf 15 december te zien in Foam.

Foam is dagelijks open van 10-18 uur, do/vrij 10-21 uur. NB: 1 januari 12-18 uur.

Redactie
| 30-11-2011
Boeken algemeen