Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Kodak verkoopt beeldsensor divisie

Het noodlijdende Kodak verkoopt haar beeldsensor divisie voor een niet nader genoemd bedrag.

Eastman Kodak heeft laten weten dat het haar Image Sensor Solutions heeft verkocht aan Platinum Equity voor een onbekend bedrag (Platinum Equity is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het kopen van noodlijdende activa). Dit zal Kodak broodnodig kapitaal geven daar zij worstelen met afnemende cash reserves.

De deal komt een week nadat Kodak gezegd had een financiering van 500 miljoen dollar aan te willen gaan om de komende twaalf maanden te kunnen overleven.

Kodak's Image Sensor Solutions divisie was actief bij het ontwikkelen van het eerste digitale camera prototype en opereerde in een breed scala van industriële en media-industrie.

Kodak beeldsensors

Deze divisie produceerde o.a. ccd-beeldsensors voor een aantal middenformaatcamera's zoals Hasselblad en Pentax. De Kodak-ccd-beeldsensor werd ook gebruikt in het Space Shuttle programma en ook Leica maakt in sommige camera's gebruik van deze sensor.

Het bedrijf heeft gezegd dat ze niet van plan zijn een faillissement af te wachten maar dat het zo'n 200 miljoen dollar van niet-strategische activa wil verkopen om kapitaal te genereren dit jaar.

De Kodak aandelen stegen met zes procent in de eerste uren na het sluiten van de handel op 1,19 dollar op de New York Stock Exchange.

Redactie
| 08-11-2011
Boeken algemeen