Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Magnum contactafdrukken

Aan de hand van een opmerkelijke selectie van contactafdrukken en aanvullend beeldmateriaal laat het voor het eerst zien hoe Magnumfotografen hun allerbeste foto's maken.

Deze monumentale uitgave onthult de creatieve methoden, strategieën en redactieprocessen achter een groot aantal van de beroemdste foto's ter wereld.

Tiananmen Square CS

Magnum Contactafdrukken bevat 139 contactafdrukken van 69 fotografen, naast uitvergrote details, geselecteerde foto's, perskaarten, aantekenboeken en dubbele pagina's uit tijdschriften als Life en Picture Post.

foto: © Ferdinando Scianna
CS, Marpessa: p. 318

Verder inzicht in de contactafdrukken wordt geboden door middel van teksten van de fotografen zelf of van experts die door de erven van Magnumleden zijn gekozen.

In deze uitgave komen niet alleen gevestigde grootheden van de fotografie aan bod, zoals Henri Cartier-Bresson, Elliot Erwitt en Inge Morath, maar ook de jongere generatie Magnumfotografen als Jonas Bendiksen, Alessandra Sanguinetti en Alec Soth.

Deze Magnumfotografen hebben meer dan zeventig jaar geschiedenis gedocumenteerd: van gebeurtenissen als de landingen in Normandië door Robert Capa, de rellen in Parijs in 1968 door Bruno Barbey en de oorlog in Tsjetsjenië door Thomas Dworzak, tot portretten van Che Guevara door René Burri, Malcolm X door Eve Arnold en de inwoners van New York door Bruce Gilden.

Dit monumentale boek verschijnt op het moment waarop de overstap naar de digitale fotografie de contactafdruk tot een uitstervend verschijnsel dreigt te maken. Het huldigt het contactvel als artefact, als een persoonlijk en historisch document, als een waardevol redactie-instrument en als een fascinerende manier om over de schouder van grote fotografen mee te kijken hoe zij de duurzaamste beelden van onze tijd vastleggen.

Van slechts weinig fotoboeken kan met recht worden gesteld dat ze echt baanbrekend zijn. Dit is er een van.

Magnum contactafdrukken - Kristen Lubben
Pagina's: 508
Prijs: € 95,00
Uitgever: Uitgeverij Thoth, Bussum
ISBN: 9789077699126

BESTEL DIT BOEK:

Ingezonden mededeling
| 04-11-2011
Boeken algemeen