Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaars NG Fotowedstrijd 2011

Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in het Koninklijk Instituut voor de Tropen zijn gisteravond de winnaars van de 5e editie van de National Geographic Fotowedstrijd 2011 bekendgemaakt.

Deze wedstrijd staat open voor alle mensen, woonachtig in Nederland of België, met een passie voor fotografie; van amateurs tot professionals. Foto’s konden worden ingestuurd in vier categorieën: Mens, Dier, Landschap en Duurzame Wereld.

foto: © Jan Hoogland
Mens, Trambestuurder in Lissabon

Alle genomineerde foto’s zijn tot 7 november 2011 te bezichtigen in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. De winnende foto’s zijn gepubliceerd in het novembernummer van National Geographic, dat vanaf 27 oktober in de winkel ligt.

De winnaars zijn gekozen door Aart Aarsbergen (hoofdredacteur National Geographic), Servaas Neijens (eindredacteur), Eva Ooms (artdirector) en de fotografen Jasper Doest en Cynthia Boll.

In iedere categorie nomineerde de jury tien foto’s, waarna de winnende foto per categorie werd gekozen. De jurering vond anoniem plaats, de naam van de fotograaf was tijdens het selectieproces niet bekend.

foto: © Eveline van Elk
Duurzame Wereld, Boomfeestdag

In de categorie Mens heeft Jan Hoogland uit Alkmaar met zijn foto van een trambestuurder in Lissabon gewonnen.

Desirée van Leeuwe uit Badhoevedorp heeft de eerste plaats veroverd in de categorie Landschap met haar foto van de Tangle Lakes in Alaska, die zij fotografeerde vanuit haar lodge.

Met een typisch Nederlandse foto van vechtende huismussen heeft Ernst Dirksen uit Wezep gewonnen in de categorie Dier.

En Eveline van Elk uit Nijmegen mag zich winnaar noemen in de categorie Duurzame Wereld met haar optimistische foto van Boomfeestdag, waarbij kinderen bomen planten ter bevordering van duurzaamheid in Nederland.

foto: © Karen van Gerner
Publieksprijs,

Naast de winnaars die door jury zijn verkozen heeft National Geographic ook een publieksprijs uitgereikt. Het publiek heeft via de website gestemd voor de levendige foto van de kudde wilde paarden van Karen van Gerner uit Zeist.

Redactie
| 26-10-2011
lifestyle