Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Snoecks 2012

Nieuwe Snoecks vormt met iPad app multimediale beleving

Deze week verschijnt de nieuwe Snoecks voor het eerst in haar lange historie met een gratis iPad app. Hiermee krijgt de lezer extra achtergrondinformatie over de (foto)reportages die in Snoecks 2012 te vinden zijn. Bovendien biedt Snoecks haar lezers dit jaar ook een speciale editie met een afwijkende cover waarop een surrealistische beeld van fotograaf Corey Arnold te zien is.

Verder bevat de Snoecks 2012 fotodocumentaires van onder andere Magnum-fotografen Carl de Keyzer en Alec Soth en vele anderen.

Voor het eerste in haar lange historie verschijnt de Snoecks dit jaar met een iPad app. De app vormt een integraal deel van het jaarboek. De artikelen in het jaarboek staan vanzelfsprekend op zich maar de app staat Snoecks toe om de beperkingen van het papier te overstijgen.

Denk hierbij vooral aan making-of video’s van fotografen die een blik achter de schermen laten zien die in de Snoecks aan bod komen. Dit bonusmateriaal is goed voor meer dan uur film, heeft betrekking op ongeveer een derde van de inhoud van Snoecks 2012 en is gratis in de appstore te downloaden.

Daarnaast verschijnt de Snoecks dit jaar met twee verschillende covers. Het merendeel van de exemplaren verschijnt zoals men het van Snoecks gewend is: met een prikkelende cover. Dit jaar is deze foto van de hand van de Duitse glamourfotograaf Marc Collins.

Echter, een beperkt aantal speciale edities verschijnt dit jaar met coverfoto van fotograaf Corey Arnold die aantoont dat stoere krabbenvissers niet te beroerd zijn om een grapje uit te halen op de woeste zee.

Ook dit jaar barst de Snoecks weer van de mooie fotoreportages zoals die van Magnum-fotografen van Carl de Keyzer en Alec Soth bijvoorbeeld. Maar Snoecks biedt meer dan mooie fotografie alleen.

In Snoecks 2012 verneem je ook alles over de opmerkelijke architectuur van Shigeru Ban en de videokunst van Tony Oursler, leef je mee met de lancering van een Astra satelliet en ben je getuige van de noeste arbeid van vissers op de Beringzee.

Snoecks toont de Verenigde Staten vanuit een andere invalshoek met Mark Laita’s portretten van aparte Amerikanen, Magnumfotograaf Alec Soth die de kleine kantjes van de States groots in beeld brengt en het verval van Detroit na het vertrek van de auto-industrie.

Snoecks 2012
Pagina's: 600
Prijs: € 14,90
Uitgever: Scriptum
ISBN: 9789055947898

BESTEL DIT BOEK:

Ingezonden mededeling
| 21-10-2011
lifestyle