Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Nikon presenteert systeemcamera

De zogenaamde systeemcamera is aan een sterke opmars bezig. Dit zijn compacte fototoestellen die net zoals reflex toestellen over verwisselbare lenzen beschikken.

Bij Sony kennen we alweer een tijdje de NEX modellen en Olympus & Panasonic maken samen gebruik van de Micro Four Thirds vatting, bij Olympus vind je deze vatting terug in de PEN toestellen.

Nu pakt ook fotogigant Nikon uit met een gelijkaardig systeem onder de naam Nikon 1. Ze presenteren onmiddelijk al twee nieuwe fototoestellen, namelijk de Nikon V1 en Nikon J1.

De V1 beschikt over 10 megapixel, een supersnel AF systeem en tal van geavanceerde features en zal in een witte en een zwarte uitvoering op de markt komen.

De J1 is het kleinere broertje en mist een aantal functies van zijn grotere broer, maar beschikt wel over dezelfde beeldsensor en een ingebouwde flitser. De Nikon J1 komt uit in verschillende kleuren, zoals zwart, wit, rood, zilvergrijs en roze.

Uiteraard verschijnen er ook verschillende lenzen voor dit nieuwe systeem, samen met nog andere accessoires zoals een opzetflitser (voor de V1) en een GPS receiver voor geotagging.

Kristof Dielis
| 21-09-2011
Boeken algemeen