Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Sony A65 en Sony A77

Bij Sony pakken ze vandaag uit met twee nieuwe fototoestellen, namelijk de Sony Alpha 65 en de Sony Alpha 77.

Beide toestellen zijn zogenaamde SLT toestellen, wat wil zeggen dat het eigenlijk geen reflex toestellen zijn omdat de spiegel niet omhoog gaat tijdens het nemen van een foto of het maken van video opnames.

Sony Alpha 77

Deze spiegel is namelijk doorzichtig, wat het grote voordeel geeft dat het toestel nog steeds over het volwaardige AF systeem blijft beschikken tijdens het maken van video opnames of het gebruik van de liveview functie. Bij een klassieke digitale reflex is dit niet het geval.

Zowel de A65 als de A77 beschikken over een nieuw ontwikkelde beeldsensor van APS-C formaat met een maximum resolutie van 24,3 megapixel en een supersnel scherpstelsysteem.

Sony gaat overigens zo ver dat ze claimen dat deze nieuwe toestellen het snelst reageren van alle modellen in hun klasse.

De A65 haalt een continu opnamesnelheid van 10 beelden per seconde, de A77 schopt het zelfs tot 12. Het grootste verschil tussen de beide modellen, behalve de snelheid, is dat de A77 de gebruiker meer controle en een beter overzicht geeft, dankzij extra knoppen en een tweede LCD schermpje.

Sony DT 16-50mm f/2.8

Naast de nieuwe Sony SLT-A65 & SLT-A77 presenteert de fabrikant ook nog een nieuwe lens.

De Sony DT 16-50mm f/2.8 SSM is een lichtsterke standaardzoom die speciaal ontworpen is voor Sony Alpha toestellen met een APS-C formaat beeldsensor.

De lens kan zowel op de reflex toestellen als op de nieuwe SLT modellen gebruikt worden. Door de cropfactor heeft de lens dan het equivalent van 24-75mm als zoombereik.

Kristof Dielis
| 24-08-2011
lifestyle