Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Impossible kondigt 8x10 inch film aan

Impossible slaagde er in 2008 niet alleen in om de laatste Polaroid fabriek in Nederland te redden, maar wist zich daarbij ook meester te maken van de geroemde 8x10 instant film productiemachines uit de gesloten fabriek van het voormalige hoofdkantoor te Waltham, MA.

IMPOSSIBLE 8x10 handcut Test #5

Vol vertrouwen in het 'onmogelijke' werden deze machines per boot naar de nieuwe thuisbasis van de instant fotografie verscheept: de Impossible fabriek in Enschede. Voorzichtig in een slaapstand gezet wachtten zij op het juiste moment om weer tot leven geroepen te worden.

Dat moment bleek gekomen. Aangemoedigd door de goede resultaten van de 20x24 film projecten, die bevestigden dat het nieuwe Impossible materiaal ook dienst kon doen in groot formaat film, is men gaan experimenteren met het legendarische 8x10 formaat. De met de hand op maat gemaakte eerste 8x10 foto's beloofden veel goeds.

De machines werden weer aangezet...

Een speciaal 8x10 team is begonnen met het opzetten van een productielijn, opdat de eerste pakjes 8x10 film eind 2011 uit te machines geperst zullen worden.

De film past in de standaard Polaroid camera's en de legendarische 8x10 film ontwikkelaars, dus haal je oude camera maar weer tevoorschijn!

In de tussentijd heeft Impossible als vervanging nog een uiterst zeldzame vooraad van de Polaroid 809 film beschikbaar voor 'slechts' 500 euro per pakje.

Meer op www.the-impossible-project.com.

Om alvast even in de stemming te komen het volgende filmpje (wie herinnert zich nog die droge piep van de 8x10 ontwikkelmachine?).

Gertrude Boers
| 19-08-2011
lifestyle