Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Advertorial

Nordic Vision Fotoreizen

Nordic Vision biedt fotocursusreizen naar de zogenaamde Nordic Countries – Scandinavië - aan. Onder begeleiding van een professioneel fotograaf gaan we in kleine groepen (6 – 10 deelnemers) van enthousiaste fotografie liefhebbers aan de slag met tijd, licht en ruimte in Scandinavië.

De Scandinavische landen nodigen uit om de stress van de Nederlandse samenleving te laten varen en tot rust te komen. Die rust en het altijd bijzondere Noordse licht maken dat de omstandigheden om beter te worden in fotografie perfect zijn.

foto: © Nordic Vision

Nordic Vision biedt reizen aan naar verschillende locaties in Noorwegen en Finland en vanaf 2012 ook naar IJsland en Denemarken. In vrijwel ieder jaargetijde valt een keuze te maken: ‘Indian Summer’ in de herfst van Noorwegen, high key fotografie in de sneeuw van IJsland, Noorderlicht op Lofoten of kustfotografie in Denemarken in het voorjaar.

Wat Nordic Vision doet is uniek. We kiezen er voor om ons alleen met fotoreizen te onderscheiden. We maken deze keuze omdat we ervan overtuigd zijn dat alles wat je met aandacht doet meer oplevert.

Onze reizen zijn geen “Stop and Go - klikken maar” safari’s. We kiezen per dag een locatie en daar doen we “het” met de middelen die we hebben. We nemen de tijd om ons echt in te leven in de ruimte waar we zijn en we leren in te spelen op de omstandigheden.

foto: © Nordic Vision

Voor de persoonlijke ontwikkeling als fotograaf is het van belang dat men ook de tijd in het hoofd neemt om tot een beeld te komen dat boeiend is. Vanuit dat beeld gebruiken we de techniek om tot creatieve oplossingen te komen.

De fotografen van Nordic Vision geven veel persoonlijke aandacht aan iedere fotograaf. Vooraf is er al persoonlijk contact om het niveau en de wensen te bespreken. Ze hebben ook veel kennis van de gekozen bestemming.

Professioneel fotograaf en mede-oprichter van Nordic Vision Arthur van Riet woont en werkt in Noorwegen. De nationale parken Rondane, Dovrefjell en Jotunheimen vormen zijn ‘achtertuin’. De keuze om vanuit een vrije geest te kunnen werken heeft Arthur naar Noorwegen gedreven.

foto: © Nordic Vision

Zijn ervaringen en wat deze keuze heeft opgebracht deelt hij graag met anderen. De wijze waarop hij dat deelt geeft, volgens onze klanten, een meerwaarde aan de reis die de reis/de beleving doet uitstijgen boven het begrip "fotografieworkshop". Zijn enthousiasme om deelnemers te helpen anders te leren kijken binnen hun fotografie, in een overweldigende omgeving is zeer aanstekelijk.

Naast de inzet van Arthur bouwt Nordic Vision een pool op van professionele fotografen die ieder een eigen specialiteit hebben, in een bepaalde tak van de fotografie en/of kennis van een bepaald gebied. Afhankelijk van de reis ligt het accent dan op landschapsfotografie of natuur/dierfotografie.

Door een week gefocust in een landschap te verblijven ontwikkelt de deelnemer een andere benadering van het onderwerp. De deelnemer leert op ontspannen wijze anders te kijken naar het zelfde en daardoor zijn/haar verbeelding de ruimte te geven.

foto: © Nordic Vision

Onze ervaring is dat er na zo’n week expositiewaardig materiaal tevoorschijn komt. En dat fotograferen na die week het niveau van “kiekjes maken” voorgoed ontstegen is. Maar er is vooral ontzettend veel plezier beleefd in een inspirerend Noords landschap!

Website

Laat je inspireren door de reisbeschrijvingen op onze website en meld je aan voor de Nordic Vision nieuwsbrief via de link op de website. Ook is Nordic Vision actief op Facebook, waarbij we onze liefde voor de fotografie en Scandinavië met iedereen delen.

Ingezonden mededeling
| 12-08-2011
Boeken algemeen