Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaars Nikon Photo Contest International

Vandaag zijn de winnaars van de Nikon Photo Contest International (NPCI) 2010-2011 bekend gemaakt. Dit jaar accepteerde Nikon inzendingen voor twee categorieën met als thema's 'Vrij onderwerp' en 'Energie'.

Ongeveer 23.000 fotografen uit 153 landen en regio’s stuurden samen meer dan 60.000 foto's in, waarmee deze 33e editie van de NPCI de grootste internationale fotowedstrijd aller tijden is wat betreft het aantal inzendingen en deelnemers.

De hoofdprijs van de Nikon Photo Contest International 2010-2011, de Grand Prize, werd toegekend aan 'Learning to fly', een foto waarin een duikende visser in de schemering werd vastgelegd tijdens zijn vlucht met op de achtergrond een donker wordende lucht.

Naast de prijswinnaar van de Grand Prize werden er in totaal nog 53 prijswinnaars gekozen.

foto: Debarshi Duttagupta
De winnende foto: 'Learning to fly'

Dhr. Hiromi Tsuchida, een van de juryleden van de Grand Prize-award, legt uit: "De winnende foto legt een kostbaar moment vast waarin, door middel van activiteiten die al generaties lang iedere dag worden herhaald, het verhaal van een klein vissersdorp wordt verteld.

Men zou zelfs een beetje verdriet kunnen voelen, omdat mensen over de hele wereld op dezelfde manier reageren op het plotselinge gevoel van nostalgie, dat opkomt bij zonsondergang. Het succes van deze foto ligt vooral in het feit dat precies dat magische moment van schoonheid vastgelegd wordt op het moment dat de avond in de nacht verandert."

De maker van de foto, Debarshi Duttagupta, voegt daaraan toe: "Deze foto heb ik genomen in Varanasi, India. De pure energie die door de duiker gecreëerd werd, was zo fascinerend. Dit was de ervaring van mijn leven, waarvoor het echte gevoel niet in woorden uitgedrukt kan worden, maar wel uitstekend gevangen kon worden met mijn camera."

De Nikon Photo Contest International, die al sinds 1969 gehouden wordt, biedt een platform waar professionele en amateurfotografen van over de hele wereld met elkaar kunnen communiceren, en de cultuur van de fotografie verder kunnen verrijken en ontwikkelen.

Een selectie uit de winnende NPCI-foto's wordt van 15 september tot 13 oktober 2011 in de Getty Gallery in Londen tentoongesteld.

Ingezonden mededeling
| 12-08-2011
Boeken algemeen