Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Pride Photo Award 2011

Op dinsdag 12 juli is de Nederlandse Trea van Drunen door de internationale jury van Pride Photo Award 2011 als winnaar gekozen. Deze prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan een internationale fotograaf die seksuele en gender diversiteit in beeld brengt. Van Drunen krijgt de prijs voor de foto Leon die zij begin dit jaar maakte.

foto: © Trea van Drunen
Leon

De foto Leon won ook de eerste prijs in de categorie Gender. Door haar fascinatie met transformatie kwam fotografe Trea van Drunen in contact met de 12 jarige Leon, die transgender als diagnose heeft.

Ze volgt de komende tien jaar zijn fysieke en mentale ontwikkeling met de fotocamera om zijn verhaal te vertellen.

Van Drunen is net afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam en ook genomineerd voor de Photo Academy Awards 2011

Over de winnende foto zei de jury: “It is a strong, iconic image that challenges the viewer both with the strength of Leon’s expression and the astonishing story of his young life as a transgendered person. There is a sense of mystery to this picture, making people reflect on life and identity.”

De jury was verheugd over de onverwachte grote kwaliteit en reikwijdte van de ruim 1400 foto’s die de 250 deelnemers inzonden. De deelnemende fotografen waren afkomstig uit de meeste West-Europese landen, maar ook uit het Midden-Oosten, Azië, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Afrika en Australië.

Ingezonden mededeling
| 13-07-2011
lifestyle