Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

FotoFestival Naarden 2011 succesvolste uit de geschiedenis

Het FotoFestival Naarden 2011, dat afgelopen zondag werd afgesloten, is met 23.200 betalende bezoekers het best bezochte uit de geschiedenis. Met een gemiddeld rapportcijfer van 8 is het ook de hoogst gewaardeerde editie. Milaan, Nanking, Canada en diverse Nederlandse gemeenten zijn geïnteresseerd in (deel)tentoonstellingen van het festival.

foto: © Flokje van Lith
Sera

Het twaalfde FotoFestival Naarden, het eerste van het curatorenduo Feiko Koster en Eduard Planting en een nieuw bestuur, vestigde dus vele records. De 23.200 betalende bezoekers waren liefst elfduizend meer dan in 2009 en zevenduizend meer dan het best bezochte festival tot nu toe.

Omdat de buitenlocaties vrij te bezichtigen zijn, kinderen vrij toegang hebben en er ook een gratis Off Festival is, hanteerde men in het verleden een vermenigvuldigingsfactor van 2,5 om het totale aantal bezoekers aan Naarden-Vesting te schatten.

Volgens die berekening waren er dit jaar 58.000 bezoekers, ruim zeventienduizend meer dan de best bezochte editie tot nu toe. De drukst bezochte dag dit jaar was Hemelvaartsdag met 4.750 bezoekers.

Rapportcijfer 8

Het succes van het FotoFestival Naarden 2011, met als hoofdthema Let's Face It, blijkt echter niet alleen uit de bezoekcijfers. Bezoekers konden een vragenlijst invullen en dit leverde een gemiddeld rapportcijfer van 8 op voor de inhoud van het festival. De sfeer was dan ook geweldig. Bezoekers en vrijwilligers spraken enthousiast over de kwaliteit van het festival. Fotografen waren trots in Naarden te mogen hangen en waren vol lof dat het festival was door gegaan, ondanks de bestuurlijke en financiële problemen na de laatste editie. Fotografen verkochten veel werk tijdens het festival en zagen het als een opstap naar een meer marktgerichte benadering van hun werk.

Milaan, Nanking, Canada

Het succes van het FotoFestival Naarden 2011 heeft voor binnen- en buitenlandse interesse gezorgd. Er zijn gesprekken gaande met Milaan, Nanking en binnenkort Canada over (deel)tentoonstellingen van dit festival.

Ook komen er gesprekken met Nederlandse gemeentes die interesse hebben om deze editie in hun gemeente ten toon te stellen. De exposure van het FotoFestival Naarden, dat in 2013 zijn dertiende editie zal krijgen, wordt zo nog groter.

www.fotofestivalnaarden.nl

Ingezonden mededeling
| 20-06-2011
lifestyle