Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Bye Bye Bullshit

Marielle van Uitert legt de stille terreur in de straten van Afghanistan in al zijn emotie vast.

De Nederlandse coalitietroepen hebben zich terug getrokken uit Afghanistan en laten een schizofreen land achter dat niet klaar is om op eigen benen te staan. Hoe kijken de Afghanen tegen de bezetters aan en zijn ze wel zo blij met de Westerse hulp? Afghanistan werpt een spiegel op, een reflectie die angst en wantrouwen inboezemt tegen een bijna verlaten decor.

Hoe kijkt de jongste generatie – die de aanslag op de Twin Towers op 11 september 2001 slechts van mond tot mond heeft gehoord – naar de voorbijtrekkende karavanen? Is het land klaar om zichzelf te bedruipen of is de schizofrenie in alle heftigheid los gebarsten onder het huidige versnipperde bewind van corrupte en slecht bewapende Afghaanse agenten?

Hoe moeten zij het stokje overnemen met hun rug tegen de muur? Het fotoboek toont naast zwart-witbeelden van patrouilles een impressie van het leven van de Nederlandse coalitietroepen die hun laatste dagen in het bergkamp van Chora doorbrengen.

Nergens is de ontmoeting tussen de 21ste eeuw en de Middeleeuwen zo goed vastgelegd als in Bye Bye Bullshit. Dit boek van Mariëlle van Uitert is daarom een waardevolle en ook prachtige aanvulling op alle publicaties tot nu toe. Peter ter Velde, NOS Journaal en auteur van Kabul & Kamp Holland.

Bye Bye Bullshit - George Marlet , Marielle van Uitert
Pagina's: 112
Prijs: € 34,00
Uitgever: d' Jonge Hond B.V.
ISBN: 9789089102737

BESTEL DIT BOEK:

Ingezonden mededeling
| 06-06-2011
lifestyle