Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Maak een fototoestel van een ei: The Pinhegg

De laatste jaren is analoge fotografie terug aan een kleine opmars bezig in de vorm van Lomografie en pinhole camera’s. Het idee achter dit soort fotografie is dat vooral de sfeer van het beeld belangrijk is en minder de technische kwaliteit van de opname zelf.

Deze vorm van fotografie is ondertussen uitgegroeid tot een echte underground cult, vertegenwoordigd door verschillende goede fotografen.

Eén van deze fotografen is Francesco Capponi en deze man heeft een wel heel originele fotocamera bedacht en gemaakt. Het doel was om een fototoestel te maken dat later zelf de foto wordt en hij is in zijn opzet geslaagd door gebruik te maken van eieren.

foto: © Francesco Capponi

Door het maken van een opening in het ei, dit volledig schoon te maken binnenin en te behandelen met een vloeibare lichtgevoelige emulsie maakt Capponi van een ei een camera obscura, de eenvoudigste vorm van fototoestel.

Wil je graag meer weten over dit originele project? Of wil je het graag zelf een proberen? Klik dan hier voor het volledige Engelstalige artikel op Lomography.com.

Kristof Dielis
| 27-05-2011
Boeken algemeen