Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Goed begin FotoFestival Naarden 2011

Met bijna tweeënhalfduizend bezoekers, een verdubbeling ten opzichte van de vorige editie, beleefde het FotoFestival Naarden het afgelopen weekend de beste opening uit de geschiedenis. Het festival in Naarden Vesting is nog geopend t/m zondag 19 juni.

Het FotoFestival Naarden 2011 werd afgelopen vrijdagavond officieel geopend in een bomvolle Grote Kerk. In het eerste weekend was er niet alleen veel belangstelling en waardering voor het werk van de vijftig fotografen, maar ook voor de boekenmarkt.

foto: © Flokje van Lith
Sera

Op 22 mei is de Kees Scherer Prijs 2011, de tweejaarlijkse prijs voor het beste Nederlandse fotoboek, uitgereikt aan Henk Wildschut voor Shelter. Wildschut fotografeerde hutten van illegale immigranten op achterafplekken in Europa.

Zondag 29 mei en zondag 19 juni kunnen startende professionele fotografen hun werk tonen aan potentiële opdrachtgevers, ervaren fotografen en andere keurmeesters. Voor deze portfolio reviews zijn nog een beperkt aantal plaatsen vrij. Inschrijven is mogelijk via de site van het festival.

Zaterdag 28 mei is in Galerie Pouloeuff de uitreiking van de eerste Akademie Vogue Award voor Fotostyling. Deze nieuwe, tweejaarlijkse prijs is de eerste wedstrijd op het gebied van fotostyling in Nederland.

foto: © Mike Roelofs
Resilience - Roma

Hoofdthema van het twaalfde FotoFestival Naarden, het eerste van het curatorenduo Feiko Koster en Eduard Planting, is Let's Face It - Portraits of Dutch Photography.

Op diverse locaties in de vestingstad hangt werk van gevestigde namen en nieuwe talenten, zoals Ingrid Baars, Henk Bleeker, Marjolein van Damme, Karoly Effenberger, Janus van den Eijnden, Freudenthal/Verhagen, Niels Helmink, Dindi van der Hoek, Caren Huygen, Cornelie de Jong, Flokje van Lith, Bas Losekoot, Lieve Prins, Torben Raun, Susanne Reuling, Mike Roelofs, Martin Roemers, Jan Stel, Marie Cécile Thijs, Sander Troelstra, Alice Wielinga en Veysi Yildirim.

De officiële site: www.fotofestivalnaarden.nl.

Ingezonden mededeling
| 25-05-2011
lifestyle