Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Erwin Olaf maakt portretserie Prinses Maxima

Prinses Máxima is ter gelegenheid van haar 40ste verjaardag volgende week, vereeuwigd in een bijzondere fotoreportage van Erwin Olaf. Het AD gaf de wereldberoemde Nederlandse fotograaf opdracht voor deze fotoserie.

De foto's worden zaterdag 14 mei gepubliceerd in een speciaal magazine over de Prinses, dat alle AD-lezers gratis bij hun krant krijgen.

De fotoreportage werd eind april in en om Paleis Noordeinde gemaakt. In de reportage voor het AD heeft Olaf de Prinses op uiteenlopende manieren geportretteerd in een stijl die zijn foto's uniek maakt.

Erwin Olaf is opgetogen over het resultaat: "De Prinses is een bijzondere persoonlijkheid en ze is een aantrekkelijke vrouw. Dat is fotografisch heel interessant. Ik moet als ik door de camera kijk, steeds uitgaan van haar schoonheid. Erwin Olaf blijft verder discreet over de sessie op het paleis.

De relatie tussen mij en iedere persoon die ik fotografeer, is privé. Want ik voel dat als een heel intense relatie. Steeds denk ik bij het fotograferen: 'dat iemand dit voor mij wil doen.' Iedereen is ook altijd moe aan het einde van iedere sessie. De zes medewerkers van mijn studio, het model en ikzelf. Als ik niet moe ben, is het gewoon niet goed geweest."

Het AD Máxima Magazine verschijnt zaterdag 14 mei in een oplage van ruim 600.000 exemplaren bij het AD. Alle abonnees krijgen het magazine thuisbezorgd. Daarnaast is het bijgevoegd bij alle exemplaren in de losse verkoop.

Kunstenaar Erwin Olaf (52) heeft met zijn werk internationaal roem verworven. Hij exposeert van Italië tot Australië, zijn foto's staan in The New York Times en vorig jaar ging een kunstwerk van hem nog weg voor 27.168 euro. Hij won meerdere internationale media- en kunstprijzen.

Ook is hij bij modehuizen, cosmeticaproducenten en topmerken als Louis Vuitton veelgevraagd om zijn intrigerende fotoportretten. Voor het AD maakte hij eerder een exclusieve fotosessie met spelers van het Nederlandse elftal ten tijde van het EK van 2008.

Redactie
| 13-05-2011
Boeken algemeen