Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaars World Press Photo Multimedia Contest 2011

Tijdens de Award Ceremony van World Press Photo in Amsterdam op zaterdag 7 mei 2011 zijn de winnaars van de World Press Photo Multimedia Contest bekend gemaakt.

De internationale jury wees in totaal zes producties aan als winnaar in de categoriën lineair en interactief.

De eerste prijs in de categorie lineair ging naar The Home Front.
Een productie met fotografie van Marcus Yam geproduceerd door Nancy Donaldson, Catrin Einhorn en Meaghan Looram voor The New York Times.

foto: © Marcus Yam
Beeld van The Home Front

The Home Front vertelt het verhaal van twee broertjes in de VS die hun (alleenstaande) vader moeten missen als deze uitgezonden wordt om te vechten in Afghanistan en daardoor bij familieleden ondergebracht moeten worden.

De jury: "Deze productie bevat veel simpele en zeer krachtige verhaalselementen. [...] Ook het bredere onderwerp van politieke en sociale betekenis dat hiermee aangesneden wordt is allemaal aanwezig in het verhaal van een familie."

foto: © Philippe Brault
Beeld van Prison valley

De eerste prijs in de categorie interactief ging naar Prison Valley.
Fotografie door Philippe Brault, een samenwerking met auteur en co-director David Dufresne, geproduceerd door Alexandre Brachet en Gregory Trowbridge voor Arte.

Prison Valley onderzoekt de gevangenisindustrie in Cañon City, Colorado in de VS.

De jury: "Deze productie is visueel, conceptueel en in termen van informatieve waarde een 'magnum opus'. Het is tevens een voorbeeld van enorme interactiviteit en kan door andere niet-lineaire multimedia producties als uitdaging gezien worden om de eigen kwaliteit in technologie te verhogen.

Lees hier meer over de wedstrijd.

Gertrude Boers
| 10-05-2011
Boeken algemeen