Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

1e World Press Photo Multimedia Contest

De winnaars van de nieuwe World Press Photo Multimedia Contest worden bekend gemaakt tijdens de Award Ceremony van World Press Photo op zaterdag 7 mei 2011 om 23.00 uur.

In maart was de shortlist al bekend gemaakt van de top drie producties in de categori√ęn lineair en interactief. Bij de aankodiging van de winnaars op 7 mei a.s. zullen de prijzen uitgedeeld worden aan vertegenwoordigers van de productieteams door jurylid Claudine Boeglin van Thomson Reuters Foundation.

Beeld van Powering a Nation

De zes uitgekozen multimedia producties werden gekozen uit meer dan veertig genomineerden.

De eerste prijswinnaars ontvangen 5000 euro cash.

World Press Photo is begonnen in 1955 en inmiddels uitgegroeid tot een prestigieuze jaarlijkse fotografiewedstrijd. De organisatie wil nu verder uitbreiden door veranderingen in de media te beoordelen middels een aparte wedstrijd voor multimedia producties. Hiermee wil World Press Photo fotojournalistieke multimedia van uitzondelijke kwaliteit stimuleren.

Powering a Nation
Een productie met fotografie van Mike Ehrlich, Jessey Dearing, Lauren Frohne en Elena Rue geproduceerd door Laura Ruel, Chad Stevens en Don Wittekind van The University North Carolina in Chapel Hill.
Powering a Nation is een interactieve productie die het energiegebruik op verschillende plaatsen in de VS onderzoekt.

Kijk voor alle winnaars op www.worldpressphoto.org.

Redactie
| 30-04-2011
lifestyle