Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Alejandro Chaskielberg wint Sony World Photography Awards

Alejandro Chaskielberg is dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de felbegeerde Iris d'or Award, met de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year. Dit is gisteravond bekend gemaakt tijdens de Gala Awards Ceremony in het Odeon Leicester Square te Londen.

foto: © Alejandro Chaskielberg courtesy of Sony World Photography Awards 2011
The Captain. Uit de serie: The High Tide

De Argentijn versloeg met zijn inzending in de categorie People een aantal van 's werelds beroemdste fotografen. Hij ontving hiervoor een geldbedrag van 25.000 dollar plus een Sony camera-uitrusting.

Zijn winnende foto's tonen een ongekende close-up van een samenleving van eilandbewoners aan de Parana River Delta. Voor zijn project 'The High Tide' woonde Chaskielberg twee jaar lang bij deze mensen opdat hij betrokken kon raken bij hun dagelijks leven en werkzaamheden.

Chaskielberg: "Door middel van fotografie kon ik een andere versie van de Parana River Delta te laten zien en van de mensen die er wonen dan tot nu toe bekend was."

foto: © Alejandro Chaskielberg courtesy of Sony World Photography Awards 2011
The Hunter. Uit de serie: The High Tide

The Sony World Photography Awards Open Photographer of the Year werd toegekend aan Chan Kwok Hung voor zijn dramatische beeld Buffalo Race. De 37 jaar oude juwelier uit Hong Kong nam tijdens de ceremonie 5000 dollar in ontvangst plus een Sony dslr-camera.

Andere hoogtepunten van de gala ceremonie waren de bekendmakingen van de winnaar van de Outstanding Contribution to Photography Award voor Bruce Davidson en de winnaar van de Student Focus award voor Louis Boulet van de École Nationale Supérieure Louis Lumiere in Frankrijk. Davidson, die al 77 jaar oud is, is al vijftig jaar een van Amerika's meest vooraanstaande fotografen.

Alle winnende en genomineerde foto's van de awards van 2011 worden tentoongesteld in Somerset House van 26 april tot en met 22 mei 2011 als onderdeel van het World Photography Festival in Londen. Hierna wordt de expositie wereldwijd getoond in 2011 en 2012.

Meer info: www.worldphoto.org

Gertrude Boers
| 28-04-2011
lifestyle