Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Nikkor 1,8/50 met motor

Nikon brengt een vernieuwd 1,8/50 mm objectief uit. Mét scherpstelmotor, zodat ook bezitters van de goedkopere Nikons er volop van kunnen profiteren.

Massa’s amateurs hebben de 1,8/50 mm ontdekt als een prachtig portretobjectief: hoge lichtsterkte, mooi onscherpe achtergronden, hoge kwaliteit. En dat voor een erg lage prijs.

Maar bezitters van een van Nikons recente amateurmodellen wachtte dan wel een teleurstelling: met Nikons 1,8/50 moesten ze zelf scherpstellen. Want die moest worden aangedreven uit de body, terwijl hun camera geen scherpstelmotor heeft.

De AF-S Nikkor 50mm f/1.8G is daarom meer dan welkom. Nikon past een nieuw optisch ontwerp toe, waarin een van de zeven lenselementen asferisch is uitgevoerd om lensfouten zover mogelijk terug te dringen.

Daardoor wordt ook bij het grootste diafragma al een hoge kwaliteit gehaald, aldus Nikon. Het objectief is ook geschikt voor het FX-formaat, dus fullframe.

Het gaat om een G-type objectief, wat betekent dat er geen diafragmaring op zit. Voor de scherpstelling is een snelle, stille Silent Wave Motor toegepast. De prijs zal vermoedelijk rond de € 229,= liggen.

Meer informatie: www.nikon.nl.

L. Polder
| 27-04-2011
lifestyle