Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Sony HVL-F43AM flitser met extra handige kop

Sony voegt een nieuwe flitser aan het Alpha assortiment toe, met een extra snel verstelbare kop, in een spatwaterbestendige uitvoering en met uitgebreide mogelijkheden voor draadloze flitssturing.

Sony HVL-F43AM flitser

Al eerder paste Sony deze bijzondere verstelconstructie toe: het hele bovendeel kan links/rechtsom draaien, in plaats van alleen de kop. En menigeen vroeg zich af, wat is hier nu in hemelsnaam beter aan?

De praktijk maakt het duidelijk: je kantelt je camera en duwt de flitskop omhoog. Niks indrukken, niks verstellen, gewoon: klap! Dat werkt makkelijker en sneller dan bij een conventionele flitskop.

Daarbij blijft een eventuele bounce-stand van de kop gewoon gehandhaafd, perfect! Verder komt de kop van HVL-F43AM bij verticale opname hoger uit, waardoor de schaduwen meer achter je onderwerp vallen.

43?

Het richtgetal is 43 (ISO 100, zoomkop op 105 mm). Teruggezoomd naar een normale groothoekstand kom je een stuk lager uit, maar aan de andere kant: met de huidige cameratechniek zijn er geen redenen te bedenken waarom je nog flitst met een ISO-instelling van 100.

Sony HVL-F43AM flitser

Het is realistischer om met 400 te werken, dan gaat je omgevingslicht meespelen en krijg je minder zwarte achtergronden. En dan mag je zomaar uitgaan van een verdubbeling van het richtgetal... Als ik Sony was zou ik hem beslist omdopen tot HVL-F86AM!

Meer info: www.sony.nl.

L. Polder
| 13-04-2011
Boeken algemeen