Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nieuwe beeldbank monumenten

Half miljoen foto’s cultureel erfgoed on line

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed lanceert vandaag (4 april) zijn nieuwe beeldbank. Via een nieuwe - meer gebruiksvriendelijke - website kan iedereen veel gemakkelijker dan voorheen foto's opzoeken, bekijken en voor een vergoeding bestellen.

Ongeveer een half miljoen foto’s over erfgoed worden zo voor een breed publiek ontsloten: een ware schatkamer aan erfgoedfoto’s, die de afgelopen 60 jaar zijn gemaakt.

Nu vindt de bezoeker van de beeldbank vooral foto’s van gebouwde monumenten, maar ook afbeeldingen van archeologie, landschap. Op een later moment zullen er ook foto’s van roerend erfgoed op te vinden zijn.

En: de beeldbank is niet statisch; iedere dag wordt eraan gewerkt en zal het aanbod groeien.

De foto’s op de beeldbank zijn bij niet commercieel bereik rechtenvrij. Ze worden tegen een vergoeding aangeboden en niet alleen in standaardformaten zoals 10 x 15, maar ook in posterformaten (A0) en op Canvas bijvoorbeeld.

Carla Schulte, Hoofd Archieven, Bibliotheek en Collecties Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: ‘De beeldbank maakt erfgoedfoto’s, die normaal in stoffige archieven zouden zitten of op z’n best in de computer van een fotograaf, nu op een gebruiksvriendelijke manier toegankelijk.

Dat past goed in de rol die wij als rijksdienst willen spelen. Wij denken dat al deze prachtige erfgoed foto’s, de bezoekers van de beeldbank ook zullen inspireren’, bijvoorbeeld om eens anders naar hun eigen stad of dorp te kijken of een museum te bezoeken.’

http://beeldbank.cultureelerfgoed.nl.

Ingezonden mededeling
| 04-04-2011
lifestyle