Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Amateurwinnaars World Photography Awards 2011

Gisteren 22 maart 2011 zijn de namen van de winnende amateurfotografen van de door Sony gesponsorde World Photography Awards (WPA) bekend gemaakt. Onder hen deze keer geen Nederlanders.

De tien winnaars werden gekozen uit de in totaal 51.000 amateurfotografen die werk instuurden vanuit 148 verschillende landen. Chan Kwok Hung uit Hong Kong won in de categorie Action.

This photo was taken in Indonesia, farmers will held the buffalo race before the farming season every year, they believe will be luck if their buffalo win the race.

foto: © Chan Kwok Hung, courtesy of Sony World Photography Awards 2011
Action (Hong Kong 2011) Buffalo Race

De negen overige winnaars

After Dark - Chumlong Nilkon (Thailand)
Architecture - Marek Troszczynski (Poland)
Arts & Culture - Hubert Januar (Indonesia)
Fashion - Edina Csoboth (Hungary)
Nature & Wildlife - Andiyan Lutfi (Indonesia)
Panoramic - Wolfgang Weinhardt (Germany)
People - Raghuranjan Sarkar (India)
Smile - Carlos Henrique Reinesch (Brazil)
Travel - James Chong (Singapore)

De professionele finalisten maken straks kans op de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year voorgesteld als de Iris d'or, plus 25.000 dollar en een professionele Sony-camera uitrusting. De winnende amateur ontvangt 5.000 dollar plus een professionele Sony-camera uitrusting.

De foto's van alle categoriewinnaars zullen te zien zijn in de winnaarstentoonstelling als onderdeel van een groot fotografiefestival dat dit jaar voor het eerst in Londen wordt gehouden.

Vanaf 26 april 2011 zal het grootse fotografieprogramma niet zoals gebruikelijk in het prestigieuze Palais des Festivals van Cannes te zien zijn, maar kunnen fotografieliefhebbers in Londen terecht.

Lees hier meer in het Nieuws.

Info: www.worldphoto.org

Redactie
| 23-03-2011
Boeken algemeen