Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fotograaf Vincent Mentzel verbonden aan TUD

De rector magnificus van de TU Delft prof. Karel Luyben maakt bekend dat fotograaf Vincent Mentzel van september t/m november van dit jaar aan de TU Delft verbonden zal zijn als 'Cultural Professor'. Vincent Mentzel is de eerste 'Cultural Professor' aan de TU Delft, kortweg: CP@TUD.

Vincent Mentzel

Met ingang van 2011 wordt het jaarlijkse Delftse gastschrijverschap uitgebreid naar andere kunstdisciplines. Behalve schrijvers kunnen voortaan ook beeldend kunstenaars, componisten, filmmakers en fotografen worden uitgenodigd als CP@TUD. De invulling van CP@TUD wordt in eerste instantie op dezelfde manier opgezet als die van het gastschrijverschap.

De CP@TUD zal twee maanden met studenten van de TU Delft werken aan een opdracht. Naast een masterclass, bestaande uit reeks besloten bijeenkomsten voor studenten, geeft de CP@TUD twee lezingen die toegankelijk zijn voor algemeen publiek.

CP@TUD 2011 gaat van start met een openbare lezing: de Cultural Promotion door Vincent Mentzel op vrijdag 23 september 2011. Daarna volgt een masterclass van zeven bijeenkomsten voor studenten aan de TU Delft. Met zijn openbare Slotrede sluit Vincent Mentzel op vrijdag 25 november CP@TUD 2011 af.

Het thema dat Vincent Mentzel heeft gekozen voor dit eerste CP@TUD is 'De menselijke maat'. Samen met zijn studenten onderzoekt Mentzel met behulp van de fotografie hoe de mens zich verhoudt tot de ruimte waarin hij leeft. Hij begeleidt de studenten in het maken van hun eigen fotoreportages waarin zij in beeld brengen hoe zij hun omgeving – en hun plaats daarin – zien.

Van 5 maart t/m 19 juni 2011 is een grote overzichtstentoonstelling van het werk van Mentzel te zien in de Kunsthal in Rotterdam, onder de titel Het oog van Nederland. Foto Vincent Mentzel. De tentoonstelling is op zaterdag 12 maart geopend door Ruud Lubbers, Minister van Staat.

Lees hier meer over Vincent Mentzel op deze website.

Ingezonden mededeling
| 14-03-2011
Boeken algemeen