Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

De favoriete foto van...

Pinholefotograaf Bethany de Forest

foto: © Bethany de Forest

'Net als de meeste fotografen in deze rubriek had ik moeite met het selecteren van een favoriete foto. Naar een favoriete foto moet je volgens mij lang kunnen blijven kijken zonder dat dit gaat vervelen. Er moet een soort magie blijven bestaan.

De magie van de foto die ik uiteindelijk gekozen heb zit hem denk ik voornamelijk in een soort vervreemding terwijl de elementen heel herkenbaar zijn.

De eerste indruk is een soort zee van lichtpuntjes. Die vormen weer een nachtelijk stadsgezicht en vervolgens ontdek je dat de staalconstructies in de foto omgekeerde Eiffeltorens zijn. Een souvenir meegenomen uit Parijs, vijfendertig stuks, her en der en in allerlei maten verzameld. Ik zie me nog zitten met die zak vol in de trein terug.

In het atelier maakte ik er een soort bogen van door ze om te keren en tegen elkaar aan te zetten. Deze plaatste ik weer in een spiegel-doos, liet er een snelweg doorheen lopen met miniatuurauto’s en fotografeerde dit bouwwerk tenslotte met mijn pinhole-camera. Het resultaat was deze megametropolis die ik Eiffelsnelweg doopte.

Ik ben met mijn fotografie altijd bezig met schaal-vervreemding. Deze foto is wat dat betreft erg goed gelukt. Het lijkt een immens vergezicht terwijl het eigenlijk een vrij kleine opstelling in het atelier is.

Een vriendin van mijn dochter vindt trouwens dat dat niet zomaar kan, Eiffeltorens omdraaien, en wil de foto altijd 'recht' zetten.'


Naam: Bethany de Forest (1966 USA Stoneham, Massachusetts)
Woonplaats: Amsterdam
Info: www.pinhole.nl

Bethany de Forest
| 07-03-2011
lifestyle