Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Genomineerden Foto Kees Scherer Prijs 2011

De genomineerde boeken voor de Foto Kees Scherer Prijs 2011 zijn bekend. De prijs, een geldsom van vijfduizend euro, is bestemd voor de Nederlandse fotograaf ofwel de permanent in Nederland werkende fotograaf, van het beste fotoboek, dat in 2009 en 2010 is verschenen. De tweejaarlijkse prijs is ingesteld door de Stichting FotoArchief Kees Scherer.

De jury heeft drie fotoboeken genomineerd:
Andrea Stultiens: The Kaddu Wasswa Archive
Henk Wildschut: Shelter
WassinkLundgren: Tokyo Tokyo

De jurering vond plaats op zaterdag 19 februari 2011.
In totaal hebben er 140 fotoboeken meegedongen naar de prijs.

De winnaar van de Foto Kees Scherer Prijs zal bekend worden gemaakt tijdens het FotoFestival Naarden 2011 (21 mei t/m 19 juni).

The Kaddu Wasswa Archive: Een visuele biografie. Andrea Stultiens vertelt met oude, gevonden en nieuwe foto’s het levensverhaal van de Oegandees Kaddu Wasswa, geboren in 1933. Hij speelde als leraar en sociaal werker een bijzonder rol binnen zijn leefgemeenschap. En heeft zijn vele activiteiten altijd gedocumenteerd.

Shelter: Henk Wildschut fotografeert de hutten die de illegale immigranten bouwen op de de achterafplekken in Europa waar vluchtelingenstromen samen komen.

Tokyo Tokyo: Tijdens hun verblijf in Tokyo fotografeerden Ruben Lundgren en Thijs Groot Wassink gelijktijdig maar ieder van een andere kant, dezelfde mensen. Dit leverde twee totaal verschillende foto’s op van hetzelfde moment.

Website: www.keesscherer.nl.

Ingezonden mededeling
| 22-02-2011
lifestyle