Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon Speedlite 320 EX en 270 EX II

Canon brengt twee kleine flitsers op de markt met interessante extra mogelijkheden.

Speedlite 320 EX II

De kleine 270 EX II biedt richtgetal 27. Dat is bij ISO 100 en met de zoomkop ingezoomd. Zoom je uit, dan wordt het bereik flink minder, ga je indirect flitsen, dan blijft er helemaal weinig over.

Maar met de huidige ccd- en cmos-techniek kun je makkelijk op ISO 800 werken, en dat maakt zo'n flitsertje dan toch goed bruikbaar voor flitsfoto's in de huiselijke omgeving.

De 270 EX II is geschikt voor draadloze DDL-sturing met de flitser los van de camera. Om daar lekker creatief mee te kunnen spelen zit er een grappige Remote Release functie op: met de ingebouwde draadloze ontspanner geef je de camera een opnamecommando, en vervolgens heb je twee seconden de tijd om de flitser op je onderwerp te richten zoals het je goed lijkt. Daarna maakt de camera de flitsfoto.

Filmlamp

De 320 EX geeft iets meer licht. De draaibare zoomkop kun je handmatig zoomen voor 24 en 50 mm objectieven. Ook deze flitser heeft draadloze DDL-flitssturing; je kunt zelfs kiezen uit drie kanalen, zodat je ervoor kunt zorgen dat je niet de flitser van een collega aanstuurt.

De Remote Release functie treffen we hier eveneens. Voorop zit een led-lamp voor filmopnamen. De flitsers verschijnen in april op de markt.
Adviesprijzen € 199,= respectievelijk € 289,=.

L. Polder
| 08-02-2011
lifestyle