Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon 200-400 mm met ingebouwde 1,4x teleconverter

Dit EF 200-400mm 1:4L IS USM Extender 1,4× objectief moet een staande ovatie bij natuurfotografen opleveren. Een compacte, handzame 200-400 mm is al goed nieuws, maar een ingebouwde teleconverter, dat is het uitkomen van een droom.

Canons 100-400 mm objectief is op dit moment zeer populair onder natuurfotografen. Die er vaak een haat/liefdeverhouding mee hebben, want het is een schuifzoom. Menigeen heeft voor het zoomen liever een draaiconstructie. De lichtsterkte van die 100-400 is 4,5-5,6, met een 1,4x teleconverter wordt dat 6,3-8.

Inklapbare extender

Het nieuwe objectief is een draaizoom. En het is lichtsterker: f/4 over het gehele bereik, dat is winst van een halve tot een hele stop. Belangrijke winst, zeker als je je realiseert dat er vaak voor maximale tele wordt gegaan.

Echt super is dat je de extender snel even in de stralengang kunt brengen, waarmee je er, al is het maar voor eventjes nel één foto, een 5,6/280-560 mm van maakt. De letters IS staan voor beeldstabilisatie.

Prijs en verkoopstart zijn nog niet bekend.

Overigens: Canon noemt z'n teleconverters 'extenders'. Beetje verwarrrend, want tussenringen heten 'extension tubes'. Tussenringen zijn hol, brengen het objectief verder van de body af, waardoor je dichterbij kunt komen. Teleconverters bevatten lenzen en verlengen de brandpuntsafstand, waardoor je meer tele krijgt.

L. Polder
| 07-02-2011
lifestyle