Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon Eos 600D

Canon presenteert in z'n amateur-reflexlijn de 600D. Denk aan de 550D, maar dan met een uitklapbaar lcd-scherm... juist! En er is meer. Een aanwinst, zeker!

Canon Eos 600D

Er is inderdaad meer dan alleen een groot 3 inch 3 : 2 uitklapscherm (zelfde als op de 60D). De Eos 600D biedt diverse nieuwtjes die bedoeld zijn om de camera laagdrempeliger te maken dan de huidige amateurmodellen.

Bij veel functies wordt uitleg gegeven. En zo zijn er ook de Basic+ instellingen, waarmee je simpelweg de sfeer van een opname kunt beïnvloeden door te kiezen voor bijvoorbeeld warm, koel of intens.

Intelligent

Ander nieuws is Scene Intelligent Auto, een stand waarin de camera de aard van het onderwerp detecteert en z'n instellingen daarop afstamt. Zo kiest hij automatisch optimale instellingen voor portret, macro, sport, landschap, enz. Bijna alle compactcamera's hebben zo'n functie inmiddels, je ziet het nu ook steeds meer in reflexen opduiken.

Net als op de 60D vind je hier ook creatieve filters: fisheye, miniatuureffect, korrelig zwart-wit, speelgoedcamera en soft focus.

In z'n totaliteit is de 600D daarmee flink wat sjeuïger dan de 550D, met wie hij vrijwel alle basistechniek deelt: 18 miljoen pixels, 3,7 bps, 9 crosstype AF-velden, 63 zone dubbellaags sensor (van de 7D) voor lichtmeting en witbalans.

Waar we ook erg blij mee zijn: draadloze DDL-sturing vanuit de ingebouwde flitser. Fijn voor macrofotografen en aanhangers van het strobisme. Je hebt nu geen losse commander of extra flitser nodig die als draadloze stuureenheid dient.

Video Snapshot

Natuurlijk vind je hier ook de volwaardige Full HD filmoptie, die ook nog eens leuk werd uitgebreid met een 3-10x digitale zoomoptie. Een goed idee, want deze 18 MP beeldsensor heeft voor video heel veel reserve! Nog een goed idee is de toevoeging van Video Snapshot.

Dat is een functie uit de Legria camcorders waarmee je filmt in korte shots met een voorgeprogrammeerde lengte van 2, 4 of 8 seconden. Daarmee dwing je jezelf taferelen in een verzameling van korte shots op te nemen, wat veel dynamischer en professioneler oogt dan doorlopende shots van tientallen seconden lang.

Canon plant een adviesprijs van € 799,= (body) of € 899,= (met 18-55 IS II, de vernieuwde, iets compactere standaard kitlens).

Meer info: www.canon.nl.

L. Polder
| 07-02-2011
Boeken algemeen