Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Genomineerden Sony World Photography Awards 2011

Vandaag op 1 februari 2011 zijn de namen van de fotografen bekend gemaakt die kans maken op het winnen van de door Sony gesponsorde World Photography Awards (WPA). De editie van dit jaar trok 105.000 professionele en amateurfotografen uit 162 verschillende landen.

foto: © Martin Roemers courtesy of Sony World Photography Awards 2011.
Photojournalism and Documentary - People

In de professionele wedstrijd zijn er nu vijftien categorieën in drie sub-genres: Photojournalism and Documentary (Current Affairs, Contemporary Issues, People, Arts & Culture en Sport); Commercial (Campaign, Travel, Lifestyle, Still Life en Fashion) en Fine Art (Architecture, Portraiture, Landscape, Still Life en Conceptual).

Bij de amateurwedstrijd zijn er deze keer tien categorieën: Action, After Dark, Architecture, Arts & Culture, Fashion, Landscape, Music, Nature & Wildlife, Panoramic, People, Smile en Travel.

De winnaars per categorie worden op 27 april bekend gemaakt. De professionele finalisten maken uiteindelijk kans op de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year voorgesteld als de Iris D'Or, plus 25.000 dollar en een professionele Sony-camera uitrusting.

De winnende amateur ontvangt 5.000 dollar plus een professionele Sony-camera uitrusting.

In de lijst met genomineerden dit jaar de namen van de Nederlandse professionals Martin Roemers in de categorie People en Helen de Vries in de categorie Campaign, en van de Nederlandse amateur Domenico Chiapperini in de categorie Smile.

De foto's van alle categoriewinnaars zullen te zien zijn in de winnaarstentoonstelling als onderdeel van een groot fotografiefestival World Photography Festival and Exhibitions in Somerset House in Londen.

foto: © Domenico Chiapperini courtesy of Sony World Photography Awards 2011.
Smile

Tijdens het festival (van 26 april tot 1 mei 2011) zijn er exposities, workshops, portfolio reviews, studentenprogramma's en lezingen van leden van de World Photography Academy. De expositie van de winnaars is geopend tot 22 mei 2011.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Sony World Photography Awards wordt deze manifestatie dit jaar in Londen gehouden.

Meer info: www.worldphoto.org.

Redactie
| 01-02-2011
lifestyle