Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Evert-Jan Daniels winnaar Zilveren Camera 2010

De Zilveren Camera 2010, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland, is in het Fotomuseum Den Haag toegekend aan freelance fotograaf Evert-Jan Daniels (1968).

foto: Evert-Jan Daniels

Zijn foto van Mark Rutte geflankeerd door Geert Wilders en Maxime Verhagen is uit bijna 10.000 foto’s verkozen tot de beste persfoto van 2010.

De foto is genomen op het moment dat de leiders van de drie partijen een ‘historisch besluit’ (aldus Geert Wilders) hebben genomen om een minderheidskabinet te vormen.

Het juryrapport zegt over de foto: Er is te zien dat de partijleiders er zin in hebben. Ze hebben ook haast, haast die Daniels op het juiste moment vastlegde. Er zit dynamiek in de foto, symmetrie.

En hoe langer je naar deze foto kijkt, des te meer je erin kunt zien, zoals de lust van de politici om Nederland te gaan hervormen. Ze stralen dat in ieder geval ook uit.

Daniels laat niet alleen de onderhandelaars zien, hij toont ook hoe ze gezien willen worden. De foto is genomen in opdracht van het Algemeen Dagblad.

De winnende foto is, samen met de andere genomineerde foto’s, tot en met 27 februari te zien in het Fotomuseum Den Haag.

Meer informatie op www.zilverencamera.nl.

Ingezonden mededeling
| 23-01-2011
Boeken algemeen