Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Bussumse fotograaf geselecteerd voor fotofestival New York

foto: © Feiko Koster
Dutch Boy

De Bussumse fotograaf Feiko Koster (creatief-directeur FotoFestival Naarden 2011), is geselecteerd door het NewYork Photofestival om samen met twintig andere Nederlandse fotografen te exposeren van 11-15 mei van dit jaar.

De expositie onder de naam Dutch Delight toont op het NYPH ’11, het werk van twintig Nederlandse fotografen en hun zienswijze op Nederland.

Het NYPH ’11 (www.newyorkphotofestival.com) wordt gehouden in de creatieve wijk DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass), die geheel bestaat uit gerestaureerd en tot expositieruimtes omgebouwd Amerikaans erfgoed, zoals oude opslagloodsen en industriële gebouwen. De wijk wordt door veel kunstenaars bewoont en staat in deze periode geheel in het teken van de fotografie.

Koster: “Ik heb mijn Dutch Boy ingezonden, een winterse foto van een jongen die op zoek is naar een lekkere plek om te gaan schaatsen en gevangen zit in een toeristische sneeuwbol met een molen. Een foto met lekker flets licht zoals je op een heldere vorstdag in Nederland wel kent.

Dat licht, is zo ontzettend Nederlands en bovendien zit schaatsen in ons DNA. Als het vriest, slapen we bij wijze van speken nog met onze schaatsen aan. Ik vind dit een mooi beeld om in New York te tonen. Ik wil de foto (120x 80 cm) zelf gaan ophangen in New York, maar weet nog niet of dit uitkomt met mijn werkzaamheden als creatief directeur van het komende FotoFestival in Naarden dat 21 mei a.s. van start gaat en de ook nodige voorbereiding vereist”.

Ingezonden mededeling
| 10-01-2011
lifestyle