Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Olympus XZ-1 topcompact

De Panasonic LX5, Canon PowerShot S95, Leica D-lux 5 en Samsung EX-1 krijgen gezelschap van de Olympus XZ-1. In het segment topcompacts met lichtsterke optiek wordt de keuze groter.

Olympus XZ-1

De XZ-1 is ongeveer zo groot als de Panasonic Lumix LX5 en is voorzien van een 1,8-2,5/28-112 mm zoom (equivalent). Een zeer hoge lichtsterkte dus – het verloop bij inzoomen valt ook enorm mee! – en een mooi universeel zoombereik.

Aan de buitenkant valt direct de combinatie van flitsschoen en accessoire-aansluiting op van de Pen camera's. Er kan niet alleen een flitser op, maar bijvoorbeeld ook een lcd-zoeker, een microfoon, een Bluetooth transmitter en macroverlichting.

Het lcd-scherm is een nieuweling in cameraland: een OLED met 610.000 beeldpunten, dat belooft wat moois. Olympus past als opnamesensor een CCD van 10 miljoen pixels toe.

Nee, geen CMOS, er zijn tegenwoordig uitstekende, extra gevoelige CCD's beschikbaar. De camera biedt alle wenselijke instelmogelijkheden, plus zes Art Filters (ook toepasbaar op de HD films die je met de XZ-1 kunt maken).

Info: www.olympus.nl.

L. Polder
| 07-01-2011
lifestyle