Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Olympus E-PL2

De Olympus E-PL2 Micro Four Thirds camera lijkt technisch sterk op z'n voorganger. Hij ziet er stoerder uit, biedt extra functies en laat zich fijner instellen.

Olympus Pen E-PL2

In de vormgeving van de E-PL2 vind je wat lijnen terug van de metalen Pen camera's EP-1 en E-P2. Aan de achterkant valt het grote 3 inch scherm op, dat een verdubbelde resolutie kreeg (nu 460.000 beeldpunten). Dat is absoluut een belangrijke verbetering.

Olympus hield vast aan de bestaande 12 MP beeldsensor, maar verhoogde de maximale ISO-waarde van 3200 naar 6400.

Wat de bediening betreft volgt Olympus meer de klassieke instelmethode van de E-P2: minder indrukken, meer draaien. Dat werkt fijner.

De 14-42 mm standaard zoom werd 25 procent kleiner, terwijl de prestaties minimaal op gelijke hoogte liggen als het huidige model. Belangrijk is dat er mechanisch een en ander veranderde: hij stelt sneller en stiller scherp, wat vooral belangrijk is voor de HD-filmopnamen die je met de E-PL2 kunt maken.

Accessoires

Tegelijk met de E-PL2 introduceert Olympus Penpal PP-1: een Bluetooth opsteekaccessoire waarmee je beelden kunt overspelen naar mobiele telefoons en computers. De foto's worden automatisch naar een hanteerbaar formaat verkleind. De PenPal kan 2600 foto's opslaan en past op de accessoire-aansluiting van de E-PL2 en E-PL1.

Links: E-PL2 met Panpal PP-1 Rechts: E-PL2 met Macro Arm Light

Nieuw is verder de MAL-1 Macro Arm Light, een kleine macro verlichtingseenheid. Hij bestaat uit twee kleine, felle leds, aangebracht op kleine buigbare armpjes, zodat je ze precies zo kunt laten schijnen als je wilt. De voeding wordt gehaald uit de camera-accu, vandaar dat het geheel super klein en licht is.

Goed idee, deze lichtbronnen gebruiken immers haast geen stroom. Wat het nu voor macrofotografie betreft: het zijn wel kleine puntlichtbronnetjes, dus verwacht keiharde schaduwen. Maar misschien bedenkt Olympus daar nog wel wat op, en anders moeten we maar gaan experimenteren met pinpongballetjes.

Meer info: www.olympus.nl.

L. Polder
| 06-01-2011
lifestyle