Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Dutch Beauty

Voor het boek Dutch Beauty portretteerde fotografe Patricia Steur 100 bekende Nederlandse vrouwen, waaronder Chantal Janzen, Saskia Noort, Femke Halsema, Frédérique Spigt en Anouk.

Stuk voor stuk Neerlandse schoonheden die bewust leven en stralen door hun innerlijke schoonheid. De prachtige portretten zijn gebundeld in een speciaal boek dat als kunstobject verkocht zal worden.

Het boek, met daarin 100 Dutch Beauties, heeft een omvang van 50 bij 70 cm, telt ruim 200 pagina's en weegt maar liefst 30 kilo. Ontwerpster Maroeska Metz ontwierp speciaal voor dit project een designtafel.

Het boek en de tafel vormen samen een indrukwekkende eye-catcher die de Nederlandse schoonheid prachtig weergeeft.

Alle objecten zijn genummerd en gesigneerd door zowel Patricia Steur als Archbishop Desmond Tutu van het Medical Knowledge Institute (MKI), waarvan Patricia ambassadeur is.

Het MKI is een non-profit organisatie gericht op scholing en informatievoorziening op het gebied van gezondheidszorg. Van de opbrengst van elk verkocht boek gaat een percentage naar deze organisatie.

Patricia Steur heeft diverse nationale en internationale exposities op haar naam staan en er zijn diverse fotoboeken van haar werk uitgegeven. In 2005 ontving zij de Grote Paul, een belangrijke Nederlandse fotografieprijs, totstandgekomen als hommage aan Paul Huf.

Dutch Beauty kent twee uitvoeringen: een kunstobject en een 'klein' boek (formaat 17x24 cm, verkoopprijs € 19,80).

foto: © Patricia Steur

Lees hier meer over het boek op deze website.

Dutch Beauty - Patricia Steur
Pagina's: 212
Prijs: € 19,80
Uitgever: d' Jonge Hond B.V.
ISBN: 9789089101716

BESTEL DIT BOEK:

Ingezonden mededeling
| 19-12-2010
lifestyle