Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Historische foto's van Nederlands-Indisch erfgoed

Haags Gemeentearchief plaatst historische foto's in beeldbank Sporen van Smaragd

Vanaf maandag 20 december 2010 is een selectie historische foto's uit de collectie van het Haags Gemeentearchief toegevoegd aan de beeldbank Sporen van Smaragd. Het betreft foto's van gebouwd Nederlands-Indisch erfgoed in Den Haag uit de periode voor 1945.

Het project Sporen van Smaragd is een initiatief van de afdeling Monumentenzorg (DSO) van de Gemeente Den Haag en het Haags Historisch Museum. Het project inventariseert gebouwd Nederlands-Indisch erfgoed in Den Haag uit 1853-1945.

Op 19 november jl. werd de formele aftrap van het project gegeven, waarbij ook de beeldbank (www.flickr.com/groups/sporenvansmaragd/) werd gelanceerd. Gekozen is voor een beeldbank binnen de bestaande fotowebsite Flickr.com, zodat de foto's voor iedereen toegankelijk zijn en ook iedereen gemakkelijk zelf foto's kan toevoegen.

Ook het Haags Gemeentearchief verleent nu haar medewerking door historische foto's beschikbaar te stellen voor de beeldbank. Vanaf maandag 20 december 2010 is hier een selectie van foto's uit de collectie van het Gemeentearchief te zien.

Oproep: breng Sporen van Smaragd in beeld

Omdat de stad voortdurend verandert, verdwijnen Indische elementen geleidelijk uit het stadsbeeld. De onderzoekers vragen de hulp van het publiek bij het documenteren van dit erfgoed. (Oud)Hagenaars en andere geïnteresseerden worden opgeroepen om zelf (gebouwd) Indisch erfgoed in het stadsbeeld te fotograferen en deze foto's te uploaden naar de website.

Ingezonden mededeling
| 18-12-2010
Boeken algemeen