Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Software

GPS4Cam: geotagging met je iPhone

De iPhone weet precies waar op aarde je je bevindt, door de ingebouwde navigatie-optie. Met de app GPS4cam kun je locatiegegevens in de EXIF-gegevens van je fotobestanden laten opnemen. Zo weet je waar welke foto werd gemaakt.

Je hebt dataloggers die je locaties bijhouden, je hebt camera's met ingebouwde geotagging, maar als je al een iPhone hebt hoeft er niet meer in apparatuur te worden geïnvesteerd om te kunnen geotaggen. Je koopt de app voor 2 dollar, en je kunt aan de gang.

De app houdt simpelweg bij waar je op welk moment bent. Met de gps4cam software, te downloaden voor Mac of PC, voeg je de locatiegegevens aan je beeldbestanden toe. Die gegevens kunnen door diverse fotobeheersprogramma's worden gelezen, en natuurlijk door Google Earth.

GPS4cam code

De communicatie tussen iPhone en computer verloopt heel slim. Als je de gegevens wilt overbrengen, verschijnt op het scherm van je iPhone een vlak met een ingewikkeld zwartwitpatroon, in feite een soort streepjescode waar alle info in is verwerkt.

Met je camera maak je hiervan een foto. Die foto wordt door de software op je computer gelezen en verwerkt. Je kunt de gegenereerde code natuurlijk met verschillende camera's fotograferen, zodat de informatie beschikbaar is voor al je camera's of voor je medereizigers. De info kan worden toegevoegd aan jpg- en raw-bestanden.

Meer info: www.gps4cam.com.

L. Polder
| 08-12-2010
lifestyle